3 делфина бяха пуснати на свобода във водите край остров Бали след 10 години в

...
3 делфина бяха пуснати на свобода във водите край остров Бали след 10 години в
Коментари Харесай

Три делфина бяха пуснати в открития океан след 10 години в плен

3 делфина бяха пуснати на свобода във водите край остров Бали след 10 години в плен. Те са били избавени от пътуващ цирк. Движението им ще бъде следено 1 година с GPS.

След 10 години в плен, три бутилконосови делфина към този момент плуват свободно. Джони, Роки и Рамбо бяха освободени във водите край остров Бали.

Преди това трите делфина са укрепили своето здраве и мощ в така наречен леговище, което им обезпечава среда, близка до естествената.
Не знаем дали ще останат дружно - единствено тримата, или ще се причислят към друго стадо. Или единият от тях може да се отдели и да прекара идващите няколко години в търсене на своя лично стадо. Надяваме се, че ще се причислят към стадо и ще стартират нов живот с ново с семейство. Не знаем накъде ще поемат, само че им пожелаваме прекрасен и дълъг живот.
Линкълн О’Бари

След като са били освободени, делфините са се върнали още един път до остарелия си дом, след което са изчезнали в открития океан. Движението им ще бъде следено 1 година с GPS. 

Това е внезапен контрастност с предходния им живот, в който са били експлоатирани в пътуващ цирк, преди да бъдат избавени преди 3 години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР